HABERLER

SABİTEK GÜNLERİ

Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi, Serdivan Belediyesi, SASİAD ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Sakarya Bilim Teknoloji Eğitim ve Kariyer Günleri (SABİTEK) Günleri Eğitim Şenliği başladı. Ozanlar Şehit Mustafa Özen İlköğretim Okulu minik öğrencilerinden kurulan mehteran konseriyle başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı yaptı. Yazıcı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen SABİTEK Günleri etkinliğinin her geçen yıl artan bir ilgi gördüğünü belirterek, üç gün açık kalacak fuara 40 bin ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) Başkanı Hasan Çelebi, Sakarya'nın fuar alanına ihtiyacı olduğunu belirterek, “Ancak mevcut durum göz önüne alındığında Serdivan Belediyesi Kapalı Pazaryeri bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılamaktadır. İlimize en kısa sürede iyi bir fuar alanı kazandırılmalıdır” dedi.Toyota Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer konuşmasında öğrencilerin yeni fikirler ve düşüncelerle proje üretmesinin çok önemli olduğunu belirterek, gençlerin proje çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

SABİTEK Günleri'ne ev sahipliği yapan Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar konuşmasında Toyota yetkililerine Sakarya'ya bir okul yaptırmaları çağrısında bulundu. Başkan Alemdar “Koskoca Toyota'nın ilimizde bir okulunun olmaması bizleri üzmektedir. Toyota'ya güzel ve modern bir okul yaptırmak yakışır. Okul için talep edildiği takdirde arsayı da vermeye hazırız” dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, ise göreve başladıktan sonra katıldığı ikinci SABİTEK Günleri açılışı olduğunu kaydetti. Vali Büyük, SABİTEK Günleri etkinliğinin iyi hazırlanmış güzel bir faaliyet olduğunu belirterek, öğrencilerin okullarında yaptığı başarılı çalışmaları sergilediği SABİTEK Eğitim Fuarı'na emeği geçenleri kutladı.

Vali Mustafa Büyük, SABİTEK organizasyonuna önemli katkı sağlayan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve SASİAD Başkanı Hasan Çelebi'ye birer teşekkür plaketi verdi. Törende daha sonra, Toyota Teknik Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ile Toplam Kalite Yönetimi (TKY) ödüllerine layık görülen okul müdürlerine hediye ve plaketleri verildi.

Vali Mustafa Büyük ve protokol üyelerinin birlikte açılış kurdelesini kestiği SABİTEK Günleri'nde yer alan tanıtım stantları davetlilerin büyük ilgisini gördü. Fuar alanındaki stantları tek tek gezen Vali Mustafa Büyük ve davetliler özellikle öğrencilerin ulusal yarışmalarda derece yaptığı projeleri beğeniyle izlediler. SABİTEK Günleri fuar alanında yaklaşık iki saat kalan Vali Mustafa Büyük ve davetliler stantları gezdikten sonra son olarak gösteri alanında öğrencilerin hazırladığı mini konseri beğeniyle dinlediler.SABİTEK Eğitim Şenliği 26 Mayıs Perşembe akşamına kadar açık kalacak.