HABERLER

5000 KİŞİLİK SPOR SALONU TEMEL ATMA

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün, Serdivan Yazlık Mahallesi’nde yaptırdığı 5 bin kişilik spor salonunun temel atma törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Vali Mustafa Büyük, Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Recep Yıldırım, Erol Aslan Cebeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk,  İlçe Kaymakamları,  Daire Müdürleri, Siyasi Parti Başkanları, Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, 5 bin kişilik yapılacak olan Kapalı Spor Salonu hakkında bilgiler verdi. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, ’’Bu gün Yazlık Mahallemizde 5 bin kişilik, bölgenin en modern kapalı spor salonunun inşaatının temelini atıyoruz. Mutlu ve gururluyuz’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı konuşmasında, ‘‘Bu gün 3 yıl önce verilen sözün yerine getirilişinin ilk adımını atıyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bu hizmetlerimizin yanı sıra spor alanlarında da ilimize yeni tesisler kazandırıyoruz’’ diye konuştu.

Törene katılan Milletvekilleri adına konuşan Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, ‘‘Sakarya, Osmanlı’dan kalan bir şehir. Herkese yetecek hava, su ve toprak var. Bu topraklar aynı zamanda dünyaca ünlü sporcular yetiştiriyor. Bu gün ilimizin en modern ilçelerinden olan Serdivan’da 5 bin kişilik bir tesisin temelini atıyoruz. Serdivan Belediyesi araziyi verdi Bakanlık’ta projesini yaparak maliyetini karşılıyor’’ dedi.

Vali Mustafa Büyük yaptığı konuşmalarında, ‘‘Kamuda 800 üzerinde yatırım var. Daha önceki yıllarda bu yatırımları takip eder, bittiğini göremezdik. Bazı aksaklıklar oluyordu. Valilik yaptığım illerde son 3 yılda temelini attığımız yatırımların açılışını da görmekteyiz. Çünkü artık hemen her yatırımın ödenekleri hazır ve plan ve projeleri tamamlanıyor. En kısa sürede bu yatırımın da açılışını yapacağız’’ dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, tesisin 30 milyon TL’ye mal olacağını belirterek müteahhitten tesisin 900 gün değil de, daha kısa sürede bitirilmesini isteyerek; ‘‘Paramız var Allah’a şükürler olsun. Bu işlerin parasında sıkıntı çekecek bir ülke değil Türkiye artık. Eskiden 30-40 milyonluk işler çok devasa işler olarak anılıyordu’’ diye konuştu. Bakan Ergün, Sakarya’nın otomobil üretimi içersinde yer aldığı havzanın merkezi konumunda olduğunu belirterek, talep olması halinde Bakanlık olarak gereken kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Vali Mustafa Büyük, Milletvekilleri ve törene katılan diğer protokol üyeleri Kapalı Spor Salonu’nun temeli attılar.