HABERLER

KAYNARCA'YA 5 MİLYON TL YATIRIM

Büyükşehir Belediyesi ve Kaynarca Belediyesi arasında imzalanan protokolle, Kaynarca’nın su ve kanalizasyon hizmetleri 1 Temmuz’dan itibaren SASKİ tarafından yürütülecek. Kaynarca’da düzenlenen programda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Kaynarca Belediyesi’nin uyguladığı su fiyat tarifesi geçerli olmak kaydıyla, öncelikle şuan ki mevcut sistemin rehabilitasyonuna başlıyoruz. Ayrıca 40 kilometrelik bir isale hattı kurarak, Sapanca’nın suyunu Kaynarcalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi


Kaynarca’nın su ve kanalizasyon hizmetleri 1 Temmuz’dan itibaren SASKİ tarafından yürütülecek.

Kaynarca’daki bu hizmetlerin SASKİ tarafından yapılabilmesi için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş arasında bir protokol imzalandı. Kaynarca Belediyesi’nin önünde gerçekleştirilen imza törenine Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün, Recep Yıldırım, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları ve Kaynarcalı vatandaşlar katıldı. İmza töreninde ilk konuşmayı SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptı. Rüstem Keleş, bundan sonra Kaynarca için çok güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Keleş’in ardında ise Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel bir konuşma yaptı. Kaynarca’nın su sorunun artık çözüleceğini belirten Zeynur Özel, “Aslında su sorununun bu zamana kadar çözülmesi gerekirdi. Fakat bugüne nasipmiş. Bize olan desteğinden dolayı Büyükşehir Belediyemize, SASKİ yöneticilerimize ve Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Sapanca suyu Kaynarca’ya

Zeynur Özel’den sonra kürsüye gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ise Kaynarcalılara müjdeler verdi. Kaynarca’nın su sorununun tamamen çözüleceğini ve Sapanca suyunu Kaynarca’ya ulaştıracaklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz protokol ile birlikte, 1 Temmuz tarihinden itibaren Kaynarca ilçesinin su ve kanal işlerini Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülecek. Sizlere daha kaliteli hizmet sunmak adına, SASKİ bünyesinde çalışmalara başladık. Kaynarca Belediyesi’nin uyguladığı su fiyat tarifesi geçerli olmak kaydıyla, öncelikle şu an ki mevcut sistemin rehabilitasyonuna başlıyoruz. Şuanda, Kaynarca ile ilgili büyük bir içme suyu projesi üzerinde çalışıyoruz. Bu proje ile birlikte Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya ulaştıracağız. Yaklaşık 40 kilometrelik bir isale hattı kurarak, dünyanın sayılı içme suyu kaynaklarından Sapanca’nın suyunu siz vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu çalışmalarımız sürerken, Kaynarca’nın da içerisinde bulunduğu kuzey bölgemize dünya standartlarında içme suyu ulaştıracak yeni artırma tesisimizi de hizmete sokacağız. Yaklaşık 5 milyon TL’lik bu projemiz Kaynarca’ya hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İlçelerimizi büyütüyoruz

Bütün ilçelere yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, ayrıca şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi olarak, hizmetlerimizi her alanda sürdürmeye devam ediyoruz. Birçok ilçemizde önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte ilçelerimize hizmet götürürken adaletten asla şaşmıyoruz. Karapürçek ilçemize meydan kazandırırken, Ferizli’ye park yapıyoruz. Hendek’te asfalt çalışmaları yürütürken Yenikent’e kültür merkezi kazandırıyoruz. Türkiye büyürken, Sakarya büyüyor, ilçelerimiz büyüyor. Bir yandan temel hizmetler; yollar, okullar, hastaneler, yeni konutlar ve alt yapı çalışmaları tüm hızıyla sürerken. Bir yandan da, vatandaşlarımızın sosyal hayatının canlanması, kültürümüzün yaşatılması adına çalışmalar devam ediyor.”

Çalışanla çalışmayanı ayırt edersiniz

Başkan Toçoğlu’nun ardından kürsüye gelen Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise, Kaynarcalılardan destek istedi. Ayhan Sefer Üstün, “Kaynarca’da bugün çok mutlu bir gün yaşıyoruz. Bu önemli çalışmaya şahitlik etmek bizleri sevindirdi. İnşallah Kaynarca’nın bundan sonra su gibi bir sorunu kalmayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son dönemlerde Kaynarca’da çok güzel şeyler oluyor. Eskiden Kaynarca yolunun nasıl olduğunu en iyi sizler bilirsiniz. Ama yeni yol sayesinde artık daha güvenli ve hızlı seyahat ediliyoruz. Bu hizmetler bundan sonra da hız kesmeden devam edecek inşallah. Kaynarcalılar çalışanlarla çalışmayanları en iyi şekilde ayırt ederler. Bütün kaynarcalılardan önümüzdeki seçimlerde destek bekliyoruz” diye konuştu.

Protokol imzalandı

Konuşmaların ardından, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş arasında protokol imzalandı. Milletvekilleri ve protokol heyeti de imzalanan protokole şahitlik yaptı. İmza töreninin ardından da Kaynarca Belediyesi tarafından programa katılanlara ikramlar verildi.