HABERLER

ÇEVRE VE DOĞALGAZ HAFTASI

AGDAŞ’ın Sakarya Çevre Komisyonu ile birlikte 2 yıldır gerçekleştirdiği “Çevre ve Doğalgaz Etkinlikleri Haftası” bu yıl 3.kez geniş bir organizasyonda Sakaryalılarla buluştu. Çevre Haftası ve Doğalgaz Etkinlikleri, Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki TOÇOĞLU, Sakarya Sanayi Ticaret Odası (SATSO) Başkanı Mahmut KÖSEMUSUL ve birçok kamu kurum temsilcilerinin katıldığı bir tören ile açılışı yapıldı. Açılış toplantısında AGDAŞ’ın düzenlediği ‘ SAKARYA DOĞALGAZLA NEFES ALIYOR’ konulu resim ve deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi.

Etkinliklere doğalgaz cihaz üretici firmalarının yanı sıra Sakarya’da hizmet veren Yetkili İç Tesisat Firmaları, çevre ile ilgili STK’lar, geri dönüşüm firmaları, gibi çevreyle ilgili kurum ve firmalar da katıldılar.

Doğalgaz Firmalarının İlgisi Büyük Oldu

Etkinliklerin ev sahibi olan AGDAŞ Genel Müdürü Kenan DEMİR, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Sanayi Ticaret Odası’nın da katkıları ile düzenlenen etkinliklerde doğalgaz kullanımı ve kampanyadaki fırsatlar hakkında bilgi verdiklerini, sunum ve film gösterimi, çeşitli promosyon dağıtımı ve akşamları canlı müzik dinletisi olduğunu belirtti. DEMİR, bu aktivite ile birlikte birçok firmanın etkinlik haftasında yararlı bir birliktelik oluşturulduğuna dikkat çekerek, yapılan bu tür etkinlikler ile doğalgazı devamlı gündem tutmayı amaçladıklarını ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliklere çok yoğun bir ilginin olduğunu belirtti.

Etkinlikler ile Doğalgaz Bilinci Oluşuyor!DEMİR, AGDAŞ’ın da içinde bulunduğu bir komisyon ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, “SAKARYA ÇEVRE PLATFORMU”nun kurulduğunu ve bu etkinlik haftasının da platformun önemli bir faaliyeti olduğu bilgisini verdi. Bu platformun çalışmaları ile birlikte Sakarya’da doğalgaza olan ilginin arttığını ve hava kirliliği konusunun sadece AGDAŞ’ın değil, ilgili tüm kurumların da gündemine girdiğini, bu gelişmenin de son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda bu platformun oluşumuna ön ayak olan AGDAŞ’ın çok ciddi bir sosyal sorumluluk örneği ortaya koyduğuna değindi.

Sakarya Milletvekilleri Stantları Gezdi!Etkinlikler haftasında 60. Dönem Meclis Enerji Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda yeni dönemde de seçilen Sakarya Milletvekili Hasan Ali ÇELİK ve Sakarya’nın yeni milletvekili Engin ÖZKOÇ fuar alanını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar ve etkinliklere katılan vatandaşlar ile sohbet ettiler. ÇELİK, bu tür faaliyetlerin doğalgazın yaygınlaşması ve kentin daha temiz bir havaya sahip olması açısından çok önemli olduğuna değindi ve başta AGDAŞ olmak üzere etkinliklere destek veren tüm kurumlara teşekkür etti. ÖZKOÇ ise Sakarya’nın birçok uygulaması ile diğer şehirlere rolmodel olduğuna değinerek, bu çalışmanın da bunun en somut göstergesi olduğuna değindi.  

Sakaryalılardan Etkinliklere Büyük İlgi!

Etkinlikler çerçevesinde özellikle akşamları konserler, resim sergileri, paneller, çocuklar için animasyon gösterileri gibi birçok aktivite gerçekleştirildi. Hem AGDAŞ’ın hem de etkinliklere katılan diğer firmaların dağıttığı promosyonlar ve çeşitli hediyeler de katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Bu etkinliklerin artık geleneksel hale geldiğine değinen DEMİR, “Önümüzdeki yıl bu aktiviteleri ulusal bazda sanatçıların ve sektör temsilcilerinin katılımlarını sağlayarak, çıtayı biraz daha yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.