HABERLER

TROY GRANİT TÜRKİYE'DE

Türk girişimcisinin yurtdışındaki başarılarına örnek olan, Amerikan doğal taş endüstrisinde saygın bir marka olmayı başaran TROY GRANITE, ülke dışındaki birikim ve tecrübesini ülke ekonomisine katabilmek hedefiyle artık Türkiye pazarında.

Troy Granite Hakkında
2002 yılında Mustafa Tuncer tarafından kurulan ve granit-mermer sektöründe, Troy Granite adıyla ABD’nin Delaware eyaletinde küçük bir atölye ile faaliyet göstermeye başlayan şirket, kısa sürede bölgesinde tanınır bir marka haline geldi. 
Troy Granite, 2009’da faaliyetlerini büyütüp 5000 m² kapalı alanda, modern CNC makineleri ve 100’den fazla uzman çalışanıyla, eyaletin en büyük granit-mermer uygulama fabrikasına dönüştü.
Bu süreçlerde, memleketi Sakarya ile irtibatını sürdüren ve yurtdışı istihdamında bu bağı gözeten Mustafa Tuncer, şirketin ikinci lokasyonunu Pennsylvania’da 6000 m²’lik bir alana kurdu. Başta Brezilya, Arjantin, Danimarka, Kanada ve Hindistan olmak üzere dünyanın dört bir köşesinden doğa harikası granitleri işleyip Amerikan piyasasına sunan Mustafa Tuncer, 2011 itibariyle memleketi Sakarya’da yaptığı yatırımla bölgenin en büyük “Granit Showroom Deposu”nu açtı.
Dünyanın farklı bölgelerinden 120’den fazla egzotik granit seçeneği ile seçkin ürünleri Türk inşaat sektörüne sunmaya başlayan Troy Granite, çevre ülkeleri de hizmet sınırları içine alarak, bölgedeki yatırım merkezini Sakarya’da kurdu.