HABERLER

NATIVE KHAN LANSMANI

Vefa İbrahim Aracı, 3 yıl önce satın aldıkları safkan İngiliz atı Native Khan ile bundan sonra Türkiye’nin de yarış atı konusunda isminin duyurması yolunda ilk adımı attı. Dün Akmeşe’de bulunan Vefa Harası’nda gerçekleşen tanıtımla bundan sonra damızlık olarak kullanılacak atın 5 bin TL’ye kısraklarla çiftleştirileceği duyuruldu. Vefa İbrahim Aracı ve atçılık girişiminde sorumlu olan kızı Pınar Aracı ile Native Khan menajeri Robert Speers toplantıda bilgi verdi. 

Şuan 5 yaşında olan atı 2 yaşında yaklaşık 500 bin TL ödeyerek aldıklarını, atın İrlanda ve Fransa’da 2005 yılında şampiyon olduğunu ifade eden Pınar Aracı, “Üç kez birincilik, üç kez üçüncülük ve bir kez dördüncülük aldı. Şu anki değeri 5 milyon TL’den fazla. 1.68 boyunda 540 kilo atımız bundan sonra damızlık olarak kullanılacak. Çiftleşme bedeli 5 bin TL. Başvurular Türkiye Jokey Kulübü aracılığıyla 11 Ocak’a kadar yapılabilir. Amacımız Türkiye’nin yurt dışına yarış atı ihracatı yapması. Haralarımızda 60 atımız var” dedi.

PROFESYONEL YAPILACAK

Atçılık işine 2007 yılında profesyonel olarak başlama kararı aldıklarını belirten Vefa İbrahim Aracı ise, “Ben de neden atçılık işinde olmayayım diye bu işe girdim. 2012 yılında yeni bir ekiple yola devam ediyoruz. Kısrak yetiştirmeye başladık. Bizim atlarımız neden yurtdışında koşmasın, neden atlarımız yurt dışına ithal edilmesin? Ben hayal ettim ve onun peşindeyim. Kocaeli’de de yakında hipodrom olacak ve inşallah atlarımızı orada koşacak” diye konuştu. At yetiştiriciliği ve at yarışı meraklıların da katıldığı toplantıda Native Khan için hazırlanan alanda atın daha yakından görülmesi sağlandı. Toplantı kokteylle sona erdi.