HABERLER

CUMHURBAŞKANIMIZIN ELİMSAN ZİYARETİ

Kartepe bölgesinde yaklaşık 600 dönüm arazi üzerinde yapılanmış olan Elimsan şirketi Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti ağırladı. Orta ve yüksek gerilim şalt cihazları üreten firma ayrıca savunma sanayiinde ileri teknoloji ürünü roket, silah,zırhlı araç ve mühimmat kompenent ürünler üretiyor. 

Elimsan gezisi sırasında ileri teknoloji ürünü savunma sanayi ürünlerinden çok etkilenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; üretim hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Sait Gönenç ve Genel Müdür Mustafa Ertürk’ten bilgi aldı. 

Bilhassa roket ve silah parçaları ile ilgilenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, numuneleri uzun süre inceledi ve sorular sordu. Savunma sanayinin önemine, yüksek teknolojili katma değeri yüksek özel ürünler üretmenin ülke ekonomisine gerekli olan katkıya işaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yapılan projeleri öğrenince şirket yetkililerini tebrik etti. 

Elimsan gezisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, Muzaffer Baştopçu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, M. Ali Okur, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Ahmet Ertürk, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek eşlik ettiler.