HABERLER

AKP 4. OLAĞAN KONGRESİ

AK Parti Sakarya 4. Olağan Kongresi Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.
Kongrede konuşma yapan Başbakan; Sakarya bir sevgi coğrafyasıdır, Sakarya bir kardeşlik coğrafyasıdır.
Sakarya, Türkiye’nin gıptayla baktığı,örnek aldığı, özendiği bir hoşgörü, bir dayanışma, kaynaşma, kucaklaşma şehridir. Sakarya, Anadolu’nun saf çocuğudur. Sakarya’da Manavlar var, Sakarya’da Türkler var, Sakarya’da Türkmenler var, Sakarya’da Kürtler var, Sakarya’da muhacirler var, Abhazlar var, Gürcüler var, Lazlar var, Arnavutlar var, Boşnaklar var, Çerkezler var, Romanlar var, Tatarlar var. 

Sakarya bütün renkleriyle, bütün farklılıklarıyla şu ay yıldızlı bayrağımızın beraber olmuş, birbirine kardeş olmuş bir şehir.

Sevgili kardeşlerim, Sakarya’dan bakıyorsunuz İdris Amcam çıkıyor. Ne diyor biliyor musun? Ben Lazum. Eşim, Manav. Gelinim Kürt. Gelinin annesi Boşnak diyor. Sakarya böyle bir yer. Akşam ezan okunuyor, ailenin tüm fertleri bir sofranın etrafında aynı yemeği kaşıklamaya başlıyorlar, öyle mi? Aynı suyu içiyorlar, aynı ekmeği yiyorlar, paylaşıyorlar. 

İşte bu Sakarya’nın zenginliğidir. İşte buradaki kardeşlik, bu akrabalık, bu kaynaşma,bu kucaklaşma Türkiye’nin özüdür, özetidir. Kim hangi etnik kökene mensup olursa olsun, kim hangi dili konuşursa konuşsun, kim hangi inanca sahip olursa olsun, işte burada, şu geldik ya Çark Caddesinde Sakarya bir tekmillet olarak kaynaşmış, kucaklaşmış olarak dayanışma içinde işte bir araya geliyor. Şurada Orhan Camiinde cemaat birbirinin diline, rengine,geldiği yere bakmadan yan yana, omuz omuza saf tutuyor, aynı kıbleye dönüyor,aynı namazı kılıyor. Fatihalar bir, İhlas bir, değişiklik yok. İşteSakarya’yı güçlü kılan bu. Onun için biz ne diyoruz? 

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründün, ayağakalk Sakarya diyoruz. Ve evvel Allah Sakarya hep ayakta, hep diri, hepcanlı. Gençlik yıllarımızdan beri Sakarya hep böyle. Esnaf sabahkepengini açarken aynı duayı ediyor. Çiftçi toprağa tohumunu atarken aynıduayı okuyor. Şoför kardeşim direksiyona geçerken aynı besmeleyi çekiyor.Tüm farklılığına rağmen Sakarya’nın yüreği her gün, her saat, her an ortakatıyor.