HABERLER

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN KADIN VE ÇOCUK SORUNLARI KONFERANSI

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Üniversitesi,  Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle 27 – 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ‘‘Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız’’ Konferansı Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

Konferansa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut,  akademisyenler, öğrenciler, Doğu Marmara illerinde bulunan kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ajans uzmanları katıldı. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin bir araya geldiği konferans  iki gün  sürdü. Konferansta sosyoloji, siyaset bilimi, çalışma ekonomisi, sosyal hizmetler, psikoloji, tıp, hukuk, mimarlık ve iletişim alanlarında önemli çalışmalar yapan akademisyenler, STK temsilcileri ve kamu kurumu çalışanları kadın ve çocuk sorunlarını tüm boyutlarıyla tartıştı. 


Konferansın açılış konuşmasını yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Fatih Akbulut; “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) kurulduğu günden itibaren pek çok faaliyetlerde bulunmuştur. Bugün burada bu faaliyetlerimizden biri olan ‘‘Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız Konferansı’’nı gerçekleştireceğiz. Bu konferansa desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikanlar Bakanlığı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas; “Bu konferansın üniversitemizde yapılıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Biz üniversitemiz olarak ilimizdeki bu tür konferanslara ve çalışmalara her zaman destek veriyoruz. Konferansın bölgemize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan; ‘‘Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte aranızda olmaktan mutluluk duymaktayım. Sürdürülebilir kalkınma önemli kavramlardan birisi. Son on yılda hemen hemen kalkınma ile ilgili raporlarda sık sık rastladığımız en önemli kavram sürdürülebilir kalkınma. Biz bakanlık olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Konuyla ilgili birçok proje ve çalışmalarımız var. Bakanlığımızın yapmış olduğu sosyal yardımların %98’i kadınlarımıza ayrılmaktadır. Bu tür konferanslar gelecekte gerçekleştireceğimiz faaliyetlere ışık tutması açısından oldukça önemlidir. Konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaptığı konuşmalarında ise; “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın bölgemizle ilgili kalkınma planları hazırladığını ve belirli programla ile bu planları uygulamaya koyduğunu biliyoruz. Sosyal Kalkınma açısından önemli olan bu tür programlar,  etkinlikler ajansımızın bölge kalkınmasındaki hedeflerine ulaşması için çok önemli bir çalışma. Bunun için ajansla birlikte bütün kurumlara teşekkür ediyorum. Kadın ve çocuk konusu hepimizin ve toplumumuzun yakinen ilgilendiği ve izlediği konulardan bir tanesi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konularda çok önemli çalışmaları var. Bizler de il müdürlüğümüz ve sosyal yardımlaşma vakıfları aracığıyla bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu önemli etkinliğin ilimizde yapılmasından dolayı mutluluk duyduğumu belirtiyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.