HABERLER

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ HİZMET BİNASI AÇILIŞI

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Hizmet Binası ve Serdivan Semt Polikliniğin açılışı düzenlenen törenlerle yapıldı. Törenlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Vali Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Serdivan Belediye BAşakanı Yusuf Alemdar, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Jandarma Komutanı J.Alb. A. Adnan Şimşiroğlu, Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Ak Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Ataberk, Sağlık Müdürü Murat Alemdar, İl Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yaşar Doğan, Daire Müdürleri ve Davetliler katıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu; ‘‘Sakarya’mız sağlık alanında beklenenin biraz daha altında. Sakarya’nın sağlık alanındaki ihtiyaçlarını belirlemek için çalışmalarımız hızla devam etmekte. Yapılan bu çalışmalar sonucunda eksiklerimizi göreceğiz ve bu eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz’’ dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ‘‘Son zamanlarda her alanlarda olduğu gibi ilimiz sağlık alanında da bir kıpırdanmalar görünüyor. Sağlık alanındaki eksikliklerimiz biliyoruz. Bu eksiklerin giderilmesi konusunda sağlık bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu hastanenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Büyük yaptığı konuşmalarında; ‘‘Bu gün hayırlı ve güzel bir hizmet için bir aradayız. Mutluyuz ve heyecanlıyız. Hizmetlerdeki artış ve gelişme toplum olarak hepimizi daha da ileri bir noktaya getirmek için heyecanlandırıyor. İlimizde birçok alanda kamu kurumları ile hizmetlerin daha da ileriye gitmesi için işbirliği yapıyoruz. Bu gün de burada bu işbirliğinin güzel bir örneğini görüyoruz. İlimiz deki sağlık hizmetlerindeki deprem sonrasındaki olumsuz yapı hızla iyileşiyor. Daha iyi bir noktaya gelmesini arzu ediyoruz. Şu anda devam eden Karasu, Hendek ve Sapanca Devlet Hastanelerimiz hızla devam ediyor. İnşallah Kadın ve Çocuk Hastanemizin temelini de atarsak daha da iyi bir noktaya geliriz. Bu noktalarda il olarak bize düşen ne varsa yapıyoruz. Binalarımızın kapasitelerini artırmak konusunda Bakanlığımızdan destek bekliyoruz. Bu noktada Sayın Bakanıma, Milletvekillerimize, il yöneticilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Doç. Dr. Ayşenur İslam; ‘‘İlimizdeki sağlık konusundaki sıkıntıları çözmek için gereken çalışmaları yürütüyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda ilimizdeki sağlık sorunlarını Sağlık Bakanımız ile paylaştım. Bu konudaki çalışmalar yapılacak. Kadın ve Doğum Hastanesindeki sorunlar çözülüyor. İlimizdeki doktor açığı da Nisan kurasındaki atamalar ile giderilecek. Bu işlerim takipçisi olacağız. Yeni yapılacak olan Kadın ve Çocuk Hastanemizin de çalışmalarına en geç bir ay içinde başlıyoruz. Bu gün burada temeli atacağımız ve açılışını yapacağımız Kamu Hastaneleri Birliği Genel Merkezi Hizmet Binası ile Serdivan Semt Polikliniği ilimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından Serdivan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temeli Bakan İslam ve tören katılan protokol tarafından atıldı. Ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Merkezi Hizmet Binası ile Serdivan Semt Polikliniği’nin açılışını gerçekleştirdiler.