HABERLER

KARAMAN SPOR KOMPLEKSİ AÇILIŞI

Adapazarı Belediyesi’nin 2012 yılında yeni yerleşim bölgesi Karaman’da yaptırdığı Karaman Spor Kompleksi, futbol ve spor camiasının önemli ve renkli isimlerinin katıldığı bir törenle vatandaşların hizmetine girdi. Adapazarı Belediyesi’nin Karaman’da yaptırdığı bin 200 kişilik Karaman Spor Kompleksinin açılışı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Genel Başkanı Oktay Yıldırım, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, BBP Adapazarı Belediyesi Başkan Adayı Melahat Üzgün Çakır ve futbol camiasının önemli isimlerinden spor programı sunucusu ve yorumcusu Şansal Büyüka, Teknik Direktör Yılmaz Vural, eski futbolculardan Tümer Metin, Nezihi Tosuncuk ve Yenal Kaçıra ve vatandaşların da katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın ardından, spor programı sunucusu ve yorumcusu Şansal Büyüka açılış konuşmasında Türkiye’nin spor konusunda attığı başarılı adımların hepsinde Sakarya’nın büyük katkısı bulunduğunu söyleyerek, “Söyleyecek çok şey var. Bu toprakların evladı olarak söylemek istiyorum, mutlaka biliyoruz ama şu topraklar özellikle ben sportif açıdan yaklaşayım. Sakarya, Türkiye’ye son 20 yılın abartısız en büyük sporcularını yetiştirdi. Türkiye hangi alanda başarıya koştuysa ulusal düzeyde hepsinin altında Sakarya’nın yetiştirdiği evlatlarının imzası var. Onlarla birlikte oynayanlardan biri de sevgili Tümer Metin’dir. O da yarı Sakaryalı sayılır. Sonuç şu hem bu toprakların hem bu kentin kıymetini hakikaten çok iyi bilmeliyiz. Bu kente sahip çıkmalıyız. Ben bu şehrin bir evladı olmaktan mutluluk duyuyorum, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Şansal Büyüka’nın konuşmasının ardından Adapazarı Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli ise, “20 yıldan beri bu şehirden önemli futbolcular yetişti. Bizim arzumuz isteğimiz bu büyüklerimizin söylemiş olduğu doğrultuda 20 yıl önce bu tesisler yoktu. Bu şekilde tesisler yaparak içerisinde dinlenme odası, banyoları, soyunma odaları, revirler, her türlü futbolcularımızın ihtiyaçlarını karşılayacak tesisi yaparak aynı zamanda kafeteryalarıyla birlikte, yemekhaneleriyle bu bir üretim merkezi bu üretim merkezinde 20 yıldan beri belki dar imkanlarla birlikte yetişmiş olan sporcularımız bu geniş imkanlarla birlikte rekabet edebilecek boyutta yetişmeleri için bu hizmetleri yapıyoruz. Burada yapmış olduğumuz yatırım 1 Milyon 751 bin TL civarında, inşallah hizmetlerimizi arttırmak hedefimiz. Gençlerin enerjisini tüketecek bir mekanizma oluşturmazsanız, o zaman gençler bu teknolojiyle başka yerlere kayma ihtimali de oluyor. Onları doğru yöne çevirmek bizim görevimiz, bundan sonra hizmetlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’da spor amaçlı inşa edilen yatırımlardan bahsederken, yakın zamanda birçok tesisin de açılışının yapılacağını söyledi. Başkan Toçoğlu, “Hayırlara vesile olacak güzel bir tesisi kazandırmış olduk Sakaryamıza. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum, ayrıca bu örene katılarak bizleri yalnız bırakmayan değerli spor adamları, kıymetli hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program yapılan konuşmaların ardından, katılımcılara verilen yemek ikramıyla son buldu.

Bin 200 kişilik portatif tribüne sahip olan Karaman’da yapılan tesislerde, 5 adet soyunma odası, gelen seyircilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kantin, mescit ve tuvalet bulunuyor. Spor tesislerinde kafeterya ve fitness salonu da bulunuyor. Üst katta ise komple bir futbol takımını barındıracak 2’şer kişilik yatakhaneleri, duşları, lavaboları ile sporcular için yemekhane ve sosyal odaları yer alıyor. 20 odadan oluşan spor tesisinde her odanın ayrı internet bağlantısı da mevcut.