HABERLER

Sakarya 2. OSB'de gelişim devam ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın teşrifleriyle, 30 Nisan 2015 Perşembe günü, yeni yönetim binası, camii ve kreşin temel atma, hizmete hazır hale gelen kafeteryanın da açılış töreni geniş katılımla gerçekleşti.

Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa BALLI, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, Sakarya ve Hendek protokolü ile işadamlarımız katıldı.

Temel atma töreni öncesi Organize Sanayi Bölgesinde hizmete hazır olan kafeteryanın açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Yönetim Kurulu ve protokol mensupları hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kesti.

Açılış sonrasında, OSB de yapılacak olan İdare binası, cami ve kreş projelerinin temel atma törenine geçildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını Sakarya 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Bilgin yaptı. Bilgin, emeği geçen herkese teşekkür ederek; “ Hendek eski Belediye Başkanımız Sayın Ali İnci’ye ayrıca teşekkür ediyoruz, çünkü Sakarya 2. OSB’nin kuruluşundan beri ayrı bir emekleri vardır. Böylesine kalabalığı görünce daha fazla işler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Amacımız Sakarya’ya önemli bir Organize Sanayi kazandırmak, bizler geçiciyiz fakat bu tür yerler kalıcıdır. Organize Sanayi Bölgemiz sadece Sakarya değil, Türkiye’ye örnek olsun istiyoruz. Şimdi sırada teknik eğitim veren lise projemiz var.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da konuşmasında “Sakaryamızın yıldızlarına teşekkür ediyoruz. Sakarya’nın yıldızları çok önde koşuyor. Sakarya 2. OSB Türkiye’nin örnek OSB’si olacak Sakaryamızın gelişmesi ve büyümesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, temel atma törenimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda konuşan, Hendek Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşundan bugünlere gelmesine kadar emek veren Hendek eski Belediye Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, “Burada bulunan tüm işadamlarımız ve çalışanlarımız ile birlikte Sakaryamızın her köşesiyle birlikte, daha iyiye daha güzele gideceğimize inanıyorum. Çok güzel ve çok modern bir sanayi bölgesine sahibiz, emeği olan herkese teşekkür ediyorum“ dedi.