HABERLER

SÜPÜRGECİLER SİTESİ AÇILIŞI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi; Tıbbi Atık Sterilize Tesisi, Geçici Hayvan Bakımevi ve Tarihi Çark’ın ardından Süpürgeciler Sitesi’nin açılışını da yaptı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Başkan Zeki Toçoğlu, 48 esnafa, dükkânlarının anahtarını düzenlenen törenle verdi. Süpürgeciler Sitesi’nin hemen önünde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Mustafa Büyük ve Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya İl Başkanı Cem Hatunoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan, ilçe ve belde belediye başkanları, dernek ve oda temsilcileri, süpürgeci esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende açılış konuşmasını Süpürge İmalatçıları Odası Başkanı Bilal Babacan yaptı. Bilal Babacan, “Kurulacak olan bu site bize yönelik çok büyük bir hizmet. Bize kimse bu kadar sahip çıkmamıştı. Ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Toçoğlu ise, “Seçim öncesinde, çalışmalarını elverişsiz şartlarda sürdüren süpürgeci esnafımıza söz vermiş ve ‘Size yeni bir site yapacağız’ demiştik. Bugün verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Açılışlar ardı ardına
Yaz aylarında yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini vurgulayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir süredir açılışlar gerçekleştiriyoruz. Öncelikle şehrimiz için büyük bir ihtiyaç olan Geçici Hayvan Bakımevi’ni hizmete açtık. Ardından Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün’ün de katılımıyla sadece şehrimize değil tüm bölgeye hizmet veren Tıbbi Atık ve Bertaraf Tesisimizin açılışını gerçekleştirdik. Yine şehrimizde ulaşım açısından büyük önem arz eden, şehir trafiğini rahatlatacak olan üçüncü girişi de açmış bulunuyoruz. ‘Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıyoruz’ dedik ve Sakarya kent kültürü açısından çok önemli sembolik bir değere sahip olan Tarihi Çark’ı Kent Park’ta inşa ettik. 3-4 ay önce, asfalt sezonu daha başlamadan, bu yıl asfaltta hedefimizi 200 bin ton olarak belirlemiştik. Hamdolsun, bugün başta şehir merkezimiz olmak üzere ilçelerimizde, köylerimizde, mahallelerimizde yürüttüğümüz asfalt çalışmalarında 145 bin ton asfalt dökmüş bulunuyoruz. Şu an sadece iki ilçemiz kaldı. Bu iki ilçemizde de (Serdivan ve Arifiye) asfalt çalışmalarımızı tamamlamamızla birlikte, 200 bin ton hedefine de ulaşmış olacağız”.

Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
Ayrıca yine bildiğiniz gibi Enerji santralleri ihalesini tamamladık, firmaya yer teslimini gerçekleştirdik. Şu anda enerji santralleri ihalesini alan firma şantiyesini kurdu, çalışmalarına başladı. İnşallah, 2011 yılında enerji santrallerimizi de tamamlayacağız ve Türkiye’de ilk kez, kendi enerjisini üreten belediye olarak adımızı tarihe yazdıracağız. Son olarak Üçüncü İsale Hattı’yla ilgili olarak da kısa bir bilgi vermek istiyorum. Yaklaşık 100 milyon TL’ye mal olan üçüncü isale hattımızı da tamamlamış bulunuyoruz. Montaj çalışmaları tamamlandı, şu anda yavaş yavaş Üçüncü İsale Hattı’nı devreye almaya başladık. Allah’ın izniyle, şehrimizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan bu hattın tamamen devreye girmesiyle, su sıkıntılarımızı minimum seviyeye indirmiş olacağız” dedi.

Modern dükkanlara taşınıyorlar
Süpürgeciler Sitesi hakkında da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, 48 süpürgeci esnafına yer yapıldığını söyledi. Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, şehrimizin estetik açıdan gelişmesi ve derlenip toparlanıp, düzenli bir hal alması gerektiğini daha önce birçok kez dile getirdim. Bugün burada açılışını yaptığımız Süpürgeciler Sitesi, şehrimizin bir düzene kavuşması adına atılan adımlardan biridir. Toplam 2.5 dönüm üzerine kurulu Süpürgeciler Sitesi ile birlikte esnafımız huzura erecektir. Yeri yurdu belli olacak, çok daha iyi şartlarda hizmet verecektir. 48 esnafımız, daha modern, daha çağdaş şartlarda çalışmalarına devam edecektir” diye konuştu.  

Esnaf süpürge hediye etti
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve süpürgeci esnafına dükkânlarının anahtarları teslim edildi. Esnafın Başkan Toçoğlu’na süpürge hediye etmesi de açılışın renkli görüntüleri arasındaydı. Açılış sonrasında Vali Mustafa Büyük, Başkan Toçoğlu ve beraberindekiler, dükkanları gezerek, esnafla sohbet etti. Gerçekleştirilen açılış sonrasında, Tuzla Mahallesi’nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından iftar da verildi. Açılışa gelen davetliler ve mahalle sakinleri hep birlikte iftarını açtı.

kaynak: www.sakarya.bel.tr