HABERLER

AKTİFBANK DÜZCE AÇILIŞI

Yeni nesil bankacılığın temsilcisi Aktif Bank geliştirdiği ‘Şehir Bankacılığı’ anlayışıyla büyümeye devam ediyor. 24 Eylül 2010 tarihinde 6. şehir bankasını Düzce’de açan Aktif Bank, bankacılık hizmetlerine getirdiği yeniliklerle Düzcelilerin de hayatını kolaylaştıracak.

Gelişen bilgi teknolojilerini ve değişen müşteri yönelimlerini dikkate alarak yeni bir bankacılık tarifi yapan Türkiye’nin ilk ve tek “Doğrudan Bankası” Aktif Bank, ‘şehir bankacılığı’ ile büyümeye devam ediyor. Son üç senede varlıklarını yaklaşık 10 kat büyüterek bankacılık sektörünün  en hızlı büyüyen bankası olan Aktif Bank, İstanbul, Kayseri, Bursa, Gaziantep ve Sakarya illerini kapsayan şube ağına Düzce’yi de katarak, Düzcelileri ‘şehir bankacılığı’ ile buluşturuyor.

Aktif Bank, “Şehir Bankacılığı” modeli ile Düzce’de sadece bankacılık hizmetleriyle ekonomiye değer katmayı değil, şehir halkının gündelik yaşam kalitesini arttırmayı da hedefliyor. Bu paralelde ulaşım, toplu taşıma, ücretlendirme hizmetleri ve şehirli yaşamın vazgeçilmez anahtarı olan iştiraki E-Kent ile şehir yaşamında aktif bir rol oynamayı planlıyor.

Aktif Bank ‘şehir bankacılığı’ anlayışıyla, her şehirde yalnızca bir şube açarak, ticari müşterilerini daha iyi anlayan ve tüm ihtiyaçlarını karşılayan hizmetlere imza atıyor.

Aktif Bank olarak bankacılık alanında yenilikler yapmaya ve büyümeye devam edeceklerini belirten Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir açılışta yaptığı konuşmada; “Şehir bankacılığı konseptimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu paralelde , Bankamızı Düzce’ye getirdik. Kendimizi İstanbul’dan Düzce’ye değil, Düzce’den Türkiye’ye bakacak şekilde örgütledik” dedi.

Dr. Halisdemir, müşteri ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirdikleri yeni ürünlere de değinerek, Türkiye’nin en yaygın kurumu PTT ile işbirliği yaparak hayata geçirdikleri “UPT (Ucuz Para Transferi)” nin kısa bir sürede 100.000 işlem adedine ulaşmasının kendileri için sevindirici olduğunu belirtti.

Organizasyonda Firstgate, Kokteyl Hizmeti, Çadır,Kürsü ve Ekipman Kiralama, Host ve Hostes Temini, Fotoğraf ,Video ve projeksiyon Hizmeti, Alan Süsleme, Güvenlik Personeli, Ses Sistemi ve DJ konularında hizmet verdi.

Aktif Bank Hakkında:
1999 yılında kurulan ve 2007 yılında yeniden yapılanarak yeni jenerasyon bankacılık mimarisini oluşturan Aktif Bank; klasik çok şubeli bankacılık yerine elektronik bankacılık alanına güçlü yatırımlar yaparak “doğrudan bankacılık” hizmet modelini oluşturmuştur. Aktifbank 2007 yılından bu yana 9 kat büyüyerek ülkemizin en hızlı büyüyen bankası olmuştur.

Diğer önemli sratejisini “bölgesel bankacılık” olarak belirlemiş ve  Arnavutluk'ta ve Kosova’da faaliyet gösteren bulunan Banka Kombetare Tregtare (BKT) adlı iştiraki ile balkanlarda önemli bir güç olmuştur.

Aktif Bank yine bir ilk olarak geliştirdiği "Şehir Bankacılığı" stratejisi ile şehirlere özel ürün ve servisler geliştirmeye başlamış ve 6 şehirde uygulamaya koymuştur. Bu doğrultuda, 2008 yılında her türlü ödeme ve abone yönetim sistemleri konusunda yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla E-Kent Elektronik Ücret Toplama Sistemleri A.Ş.'yi bünyesine katmıştır.

Aktif Bank yine bir ilk olarak 2009 yılında yurtiçi banka bonosu ihraçları yapmış ve toplam sabit getirili menkul kıymet ihraçlarının üçte birini gerçekleştirmiştir.

Aktif Bank kredi dercelendirme kuruluşu tarafından yüksek seviyede yatırım yapılabilir notu olan A – ile derecelendirilmiştir.