HABERLER

ERENLER STAD AÇILIŞI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden spora büyük hizmet. Büyükşehir Belediyesi tarafından sentetik çim sahaya dönüştürülen, ışıklandırılması yapılan ve tribünleri yenilenen Erenler Atatürk Stadı, yeni haliyle açıldı. Açılış töreni dün akşam Erenler Stadı’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, Sakaryaspor yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, spor camiasının temsilcileri ile çok sayıda davetli ve Sakaryalı sporseverler katıldı. 

Açılış töreninde ilk olarak veteranlar ile geçmişte Sakaryaspor forması giymiş futbolcular arasından bir gösteri maçı yapıldı. Gösteri maçında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve ilçe belediye başkanları da forma giydi.

Havai fişek gösterisi muhteşemdi
Maçın başlama vuruşunu ise Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaptı. Vali Mustafa Büyük, sahanın çok güzel olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ni kutladı. Gösteri maçında eğlenceli dakikalar yaşandı. Maçta gol atan Başkan Zeki Toçoğlu, tribünlerden sevgi gösterileriyle karşılandı. Gösteri maçı sırasında havai fişek gösteri ise görülmeye değerdi. Karanlığı aydınlatan havai fişekler ilgiyle izlendi. Gösteri maçının ardından Garajlar Taçspor ile Karasuspor arasında Süper Lig 6. hafta müsabakası oynandı. Tribünleri dolduran sporseverler futbol dolu güzel bir gece geçirdi. Sakarya’nın spor hayatına büyük katkı sağlayan ünlü teknik direktör Ekrem Karaberber de programa katılanlar arasındaydı. Başkan Toçoğlu, törende, ünlü teknik direktörün yanına gidererek, bu zamana kadar yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti.

Amatör sporun başkenti olacağız
Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Stadı yeni haliyle modern bir tesis olduğunu belirterek, “Seçimden önce yaptığımız ziyaretlerde ‘Sakarya amatör sporun başkenti olacak’ demiştik. Söz verdiğimiz hizmetleri bir bir yerine getiriyoruz” dedi. Başkan Toçoğlu, “Türk futboluna birçok değer kazandırmış ve adeta futbolcu fabrikası olarak anılmış Sakaryamıza bugün yeni bir tesis kazandırıyoruz. Sizlerin de gördüğü gibi burada birçok değişiklik yaptık. Erenler Stadı, yeni haliyle modern bir tesis oldu. Gençlerimizin, çocuklarımızın daha iyi şartlarda, modern tesislerde spor yapması, Amatör futbol kulüplerimizin başarılarını arttırarak devam etmesi adına ben bu tür tesisleri önemsiyorum” diye konuştu.

Yeni tesisler yapacağız
Sakarya’ya yeni yeni tesisler kazandıracaklarını da söyleyen Başkan Zeki Toçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “İstiyoruz ki, Sakarya; kültürde, sanatta, sporda adından söz edilen bir şehir olsun. Bunun için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Yeni tesisimizin hayırlı olması diliyorum. İnşallah böyle güzel organizasyonlarda yeniden bir araya geleceğiz”.

Organizasyonda Firstgate, Ses Sistemleri, Catering Hizmeti, Alan Süsleme, Havaifişek ve Pyroteknik gösterileri konularında hizmet verdi.

kaynak: www.sakarya.bel.tr