HABERLER

OYAK MATEMATİK YARIŞMASI

Oyak Liselerarası Matematik yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Bolu Çimento Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Kemal Doğansel, yarışmanın ülke genelinde 9. kez düzenlendiğini belirterek, her yıl daha fazla öğrenciye ulaştığını kaydetti. Toplumun birer parçası olan şirketlerin toplumu ileriye taşıyacak projeler üretmesi gerektiğine inandıklarını belirten Doğansel, ''Şirketlerin iktisadi başarıyla yürüme faaliyetlerini başarılarının kalıcılığını ve sürekliliğini etkileyici faktör olarak görüyoruz. Yeni dünyada var olmanın ön koşulu bilgi ve öncülük ettiği teknolojik atılımlardır” dedi.

Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy da Matematiğin önemine değinerek, “İnsan hayatının her döneminde faydası olan matematik dalında ilimizde yarışma düzenleyen ve ödül veren Bolu Çimento Fabrikası'nın yetkililerine şükranlarımı ifade ediyorum. Yarışmada dereceye giren okullarımızı kutluyorum” dedi.

Yarışma sonunda ilk 20 okula 2 bin TL ve 2. gelen 20 okula ise bin TL'lik ödül olarak banka çeklerini Bolu Çimento Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Kemal Doğansel ile Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı birlikte verdi.Para ödüllerinin ardından birincinin açıklanması sırasında salonda bulunan herkes nefesini tuttu. Görevlinin zarfı açarak yarışmada Sakarya 1. sinin Akyazı Anadolu Öğretmen lisesi olduğunu açıklamasıyla salonda büyük sevinç yaşandı. Sahneye alınan Akyazı Anadolu Öğretmen lisesi öğrencilerinin ödüllerini Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy verdi.

Yarışmada Cevat Ayhan Lisesi ikinci olurken, Hendek Atike Hanım Öğretmen Lisesi ise 3. oldu. Yarışmada birinci gelen Akyazı Anadolu Öğretmen lisesi İstanbul'da 81 ilden gelen liseler arasında Türkiye birinciliği için yarışacak.

Organizasyona Firstgate, Catering ve Kokteyl hizmetleri, Orkestra Temini ve Personel ve Malzeme Kiralama konularında destek verdi .