HABERLER

YENİKENT KÜLTÜR MERKEZİ TEMEL ATMA

Büyükşehir Belediyesi tarafından Camili'de yaptırılan Yenikent Kültür Merkezi'nin temeli, muhteşem bir törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, "Söz verdiğimiz gibi, Yenikent Park ile bütünlük oluşturacak, bölgenin çekim merkezi haline gelecek, Yenikent Kültür Merkezi'nin yapımına başlıyoruz" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Camili'de Yenikent Park'ın hemen yanında yapılacak olan Yenikent Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. Muhteşem bir organizasyonla temeli atılan Yenikent Kültür Merkezi'nin temel atma törenine Sakaryalılar büyük ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun ev sahipliği yaptığı temel atma törenine; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Erol Aslan Cebeci, Recep Yıldırım, AK Parti Milletvekili Adayları Ali İhsan Yavuz, Ziya Cevherli ve Ender Serbes, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile 2 bine yakın Sakaryalı katıldı. Kültür Merkezi'nin temeli, havai fişekler eşliğinde protokol üyeleri tarafından atıldı. Törende bir konuşma tapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, söz verdikleri gibi Yenikent Kültür Merkezi'nin yapmaya başladıklarını söyledi. Başkan Zeki Toçoğlu, "Yenikent'te sosyal hayatın canlanması, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi adına bir söz daha vermiştik. Yenikent Bölgesi'nin merkezi olacak bir kültür merkezi inşa edeceğiz demiştik. Söz verdiğimiz gibi, Yenikent Park ile bütünlük oluşturacak, bölgenin çekim merkezi haline gelecek, Yenikent Kültür Merkezi'nin yapımına başlıyoruz. İçerisinde modern sinema salonları, tiyatro salonu, alış veriş merkezi, kafeterya ve sergi salonlarıyla, yeni yerleşim bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığımız Yenikent Kültür Merkezi inşaatımız, hızlı bir şekilde yükselecek"

SOSYAL HAYAT CANLANDI
Yenikent Bölgesi'ndeki sosyal hayatın canlandığını da belirten Zeki Toçoğlu, "Her zaman önceliğimiz olan ulaşımın yanında, Yenikent Bölgesi'nin sosyal hayatının canlandırılması adına çalışmalar yürüttük. 33 bin metre alandan oluşan Yenikent Park'ı hizmete açtık. İçinde yürüyüş yolları, spor alanları, kır kahvesi ve piknik alanlarının yer aldığı Yenikent Park, bölgemize nefes aldırıyor" dedi. Aynı zamanda Çark Deresi-Yenikent Rekreasyon çalışmasını da başlattıklarını belirten Toçoğlu, "İçerisinde yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çocuk parkları ve amfi tiyatronun bulunduğu 11 bin metrekarelik birinci etabın çalışmasını bitirdik. Devam eden ikinci etapta ise 2 halı saha, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 4 tenis kortu, 1 sosyal tesis ve büyük bir otopark bulunacak. Diğer taraftan SAMEK kurslarının açılması yönünde Yenikentli hemşehrilerimizin istekleri olmuştu. Bu doğrultuda, Korucuk'ta SAMEK kurs merkezi açtık. Özellikle Korucuk'ta bulunan hanım kardeşlerimiz artık evlerine tıkılıp kalmıyor. Bir yandan kendilerini yetiştirirken, diğer yandan meslek öğreniyorlar. Karaman'a da SAMEK Kurs Merkezi kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Tarihimizi, medeniyetimizi yansıtan bir mimariye sahip kurs merkezimizi de, inşallah kısa bir süre içerisinde Karaman'ın hizmetine sunacağız. Yine Korucuk'a yapılacak parkımızın çalışmalarına da yakın bir zamanda başlıyoruz. Korucuk bölgesine de aynı burada yaptığımız gibi güzel bir park kazandıracağız" diye konuştu. Vali Mustafa Büyük, Süleyman Ekşi'den bilgi almasının sonrasında vatandaşlara Yenikent Kültür Merkezi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirileceğini söyledi.