HABERLER

5.TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

5. Turizm Haftası AFA Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle kutlandı. 3. Turizm Fuarı’nın açılışıyla başlayan birbirinden güzel lezzetlerin sunulduğu törende Erenler Yunus Emre Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin tiyatrosu ve SAÜ Devlet Konservatuarı öğrencilerinin hazırladığı gösteri büyük ilgi gördü Törene Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanları,  İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, Daire Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sakarya İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz Sakarya'nın turizmdeki yeri ve öneminden bahsetti. Yılmaz, “Sakarya 2010 yılı turizm rakamlarına bakacak olursak 176 bin turist ziyaret etmiş, bunların 17 bini yabancı turist. Sakarya yeşiliyle, mavisiyle, denizi, gölü, ormanı, doğal güzellikleri, termal şifaları ile bu rakamların daha üstüne çıkabilecek kapasitede. Sakarya'da turizm bilinci uyandırılmalı. Türkiye turizme en elverişli ülkelerden biri, bu duruma sahip olmayan ülkeler turizm potansiyelini yapay yollardan oluştururlarken bizim doğal kaynaklarımızla, güzelliklerimizle bunu sağlamamız gerekir. Bu senede Turizm Haftası'nı 60 firmayla AFA'da kutladık.

Fakat görüyorum ki artık AFA'da stantlarımız ve lezzetletirimiz için küçük kalıyor. Seneye inşallah Kent Meydanı ya da Kent Park'ta turizm haftasını kutlayalım ve istediğimiz sonuçları elde edelim” dedi. Vali Mustafa Büyük, Türkiye'nin turizmde etkili bir ülke olduğunu belirterek, “Yurtdışından her sene 30 milyon turist geliyor. Bizim Sakarya olarak da yerimizin nerede olacağı belli. Fakat o düzeye çıkabilmemiz için gayret etmeliyiz. Sakarya halkıyla birlikte hareket etmeliyiz. Firmayla belediyeyle oluşturulacak bir durum değil.

Turizmi yaşam biçimi haline getirmeliyiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Yunus Emre Çok Programlı Lisesi Öğrencilerini hazırlamış olduğu skeç ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin sergilediği ‘‘Maziden Atiye’’ dans gösterisi törene katılan protokol tarafından beğeniyle izlendi. Programın ardından Vali Büyük ve törene katılan protokol Turizm Haftası nedeniyle açılan stantları gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.

Haftada Firstgate, Çadır sistemleri, stant kiralama, alan süsleme, ses sistemleri ve etkinlik danışmanlığı konularında hizmet verdi .