HABERLER

AKYAZI DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Akyazı doğalgaz dağıtım şebekesi Altın Kaynak Temel atma töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla yapıldı. Törene Vali Mustafa Büyük, Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Recep Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı (EPDK) Hasan Köktaş, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Siyasi Parti Başkanları,  Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ) İcra Kurulu Başkanı Muhammet Fatih Erdem,  Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Akyazı’ya yapılan hizmetleri sayarak ‘Doğalgazın Akyazılılara hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.  (AGDAŞ) İcra Kurulu Başkanı Muhammet Fatih Erdem, Sakarya’da doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunarak, son 2 yılda 2 bin kilometrelik boru döşendiğini, Akyazı’da yapılacak doğalgaz çalışmaları sırasında da 250 kilometrelik boru hattı döşeneceğini söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı (EPDK) Hasan Köktaş yaptığı konuşmada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun birçok il ve ilçenin doğalgaza kavuşması için olağanüstü gayret gösterdiğini ifade ederek Akyazı da 29 Ekim tarihinde doğalgaz kullanmaya başlayacak dedi.

Milletvekili Recep Yıldırım ise yaptığı konuşmasında, Akyazı’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler vererek doğalgazın Akyazı’ya gelmesi konusunda başta Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a ve emeği geçenlere teşekkür ederek,  doğalgazın Akyazılılara hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

Vali Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmasında, ilimizin son günlerde yeni hizmetlerle buluştuğunu belirterek; ‘‘Bugün bu hizmetlerden birisinin başlangıcını da hep beraber yapmış olacağız. İlde, İlçede, Köyde hangi hizmet varsa her tarafta aynı kalitede aynı standartta hizmeti vermeye gayret ediyoruz’’ dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşmalarında, Türkiye’nin çok ciddi bir değişimden, çok ciddi bir gelişimden geçtiğini belirten Bakan Yıldız, ‘‘Makamımız, konumumuz ne olursa olsun herkesin o hizmete devam edebilme aşkını içinde hissetmesi lazım. Bizi biz yapan benlik duygusu değil, birlik duygusudur. Türkiye büyümesine devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 100. Yıl dönümü olan 2023 yılında da, Türkiye ilk 10 ekonomi arasına girecek. Dünya büyüyor ama Türkiye dünyanın büyüme hızından daha hızla büyüyor’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Mustafa Büyük ve törene katılan diğer protokol üyeleri Akyazı Doğalgaz Projesi’ne ilk altın kaynağı yaptılar.