HABERLER

1000.DORUK BANTTAN İNDİRİLDİ

Otokar Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, 9-10 metre otobüs pazarında 2008 ve 2009'u lider bitirdiklerini ve bu yıl da ilk 9 ay itibari ile yüzde 58'lik pazar payıyla liderliği sürdürdüklerini söyledi.Koç topluluğu şirketi olan Otokar, Avrupa ve Türkiye yollarında boy gösteren orta boy otobüs pazarının iddialı ve ödüllü otobüs serisi Doruk'un binincisini düzenlenen törenle battan indirdi. Sakarya Arifiye'deki tesislerde bininci aracın banttan indirilmesi dolayısıyla düzenlenen törene Otokar Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Otokar Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin ve Otokar Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Odabaş katıldı. 

Törende konuşan Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, büyük otobüslerin rahatlığını küçük otobüslerin ekonomisiyle bir araya getiren Doruk serisi otobüslerine pazarda olan talebin arttığını belirterek, "Bininci Doruk'a ulaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Doruk, özellikle büyük otobüslerin ekonomik olmadığı, küçük otobüslerinde yetersi olduğu hatlar için tercih edilen bir seri. Doruk alan firmalar aldıkları üründen oldukça memnunlar. Bunu firmamıza geri dönüşlerde de çok net bir şekilde gözlemliyoruz. Doruk zaten aldığı ödüllerle kalitesini tescilletmişti. Önümüzdeki dönemde Doruk'a bir çok yeni özellik eklenecek. Bininci Doruk'un Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Otokar'ın pazardaki yeri hakkında da bilgi veren Akgül, toplam midibüs ve 9-10 metre otobüs pazarında 2009 yılını lider kapattıklarını ve bu yıl da pazar birinciliğini koruduklarını kaydetti. Akgül, "9-10 metre otobüs pazarında 2008 ve 2009'u lider bitirdik. Bu yıl da ilk 9 ay itibari ile yüzde 58'lik pazar payımızla liderliğimizi sürdürüyoruz. Midibüs pazarında da 2009'u lider bitirmiştik. Midibüste de 2010'un ilk 9 ayı itibari ile yüzde 39'luk pazar payımızla yine lideriz" şeklinde konuştu.
Avrupa da Vectıo ismi ile piyasada bulunan Doruk'un oldukça tercih edilen bir model olduğunu da söyleyen Akgül, "Ürettiğimiz bu bininci otobüsümüzün İspanya'ya gidecek olması bize ayrıca gurur veriyor. Otokar ürettiği otobüslerin kalitesi ve özellikleri ile Avrupa'da da ön plana çıkıyor. Önümüzdeki dönemde hibrit ve doğalgaz kullanan otobüsleri daha yaygın bir şekilde görebileceğiz. Bunun için belediyelerin de bu sisteme yönelik çalışmalar yapmaları gereklidir" diye konuştu.
Bininci otobüsün banttan indirilmesinin ardından programa katılan basın mensupları fotoğraf makinelerini ve kameralarını bırakarak, çok gizli projelerin üretildiği Otokar'ın AR-GE bölümünün küçük bir bölümünü gezme fırsatı buldu. Burada Otokar tarafından özel olarak kullanılan -40 ve +60 dereceleri arasında araç testi ile dünyada üç bölgede, Türkiye de ise sadece Otokar'da kullanılan dayanıklılık test alanını gezdiler.

Törende Firstgate, Ekipman kiralama, Alan dekorasyonu, kokteyl hizmeti, ses sistemleri konularında hizmet verdi .

Haber : İHA Sakarya